marți, 1 mai 2012

Efectul unui alt Efect.

sa spunem: punctul A, punctul B si punctul C. 

Punctul A, reprezinta o REALITATE INCONSTIENTA, la care nu avem acces decat in anumite/predispuse circumstante, asadar, vom surprinde aceasta realitate la un nivel avansat de Constiinta si printr-o Vointa absolut determinata de... un punct B. 
 
Punctul B, reprezinta REALITATEA CONSTIENTA (EXTERNA) in care traim, evidemment, zilnic, vorbim, ne deplasam, gandim, percepe, memoram, rationalizam, etc. in raport atat cu noi cat si cu ceilalti indivizi. Punctul B ne conduce pardoxal (a se citi stimul exterior, care nu tine de propria noastra vointa/ratiune) la un punct C.

Punctul C... punctul C il vom numi Karma/UNIVERS/Bioenergie/Orice alta forma de orice altceva.

Acum, vom traduce astfel:

Punctul C, si anume, Universul, va face in asa fel incat TIE (TU, cel care nu ai 'noroc' niciodata) sa iti mearga foarte bine maine. Printr-o forma, evident, la fel de obscura, intriganta, mistica. 
Acest punct C va face in asa fel incat sa-i ofere MAINE, angajatorului tau o dispozitie extraordinar de buna, sa fi avut o noapte excelenta cu sotia sa in urma sedintelor de consiliere de cuplu, sa fi simtit acea briza de echlibru si impacare cu el insusi cat si cu sotia sa minunata, sa fi avut parte de o noapte in care au vizionat filmuletele din ziua casatoriei, din ziua in care s-a nascut primul copil, sa fi plans putin, sa fi avut contact sexual cu sotia sa ca si cand ar fi fost prima data. 
Bun. Intrebarea ta este, probabil, urmatoarea: 
Ce legatura are Universul iar nu Psihologul Clinician Experiential/Psihanalist/Gestaltist/(????) ? 
Universul a facut in asa fel incat Luminarea LUI sa vina MAINE iar nu AZI. 
Pentru ca tu ai avut mai multe de invatat ASTAZI iar el a avut mai multe de REDESCOPERIT, IERI. 

O chestiune de ore, TIMP. Iar timpul este relativ. Dar timpul este important si SUFICIENT intotdeauna. 
In alta ordine de idei, Universul nu tine cont de un Psiholog ca sa iti arate tie ceea ce trebuie dar se foloseste de acesta drept unealta. Stabilit. Asa cum se foloseste si de angajator ca tu sa primesti job-ul mult dorit, sa iti poti plati chiria, sa iti poti cumpara carti, sa iti poti cumpara pestisorul mult dorit. Nu cel auriu, din pacate. Adica sa suprravietuiesti.

Punctul B, si anume, Realitatea in care traiesti. Problemele cu familia/sotia/prietena/amicii/facultate/etc., oamenii pe langa care treci in fiecare zi, copii pe care ii surprinzi melancolic alergand prin picioarele tale in parcuri, berea de sambata dupa-amiaza cu amicii, inca sute de voci din minte ce tipa, urla, ragnesc spunandu-ti ca trebuie sa faci: "asta, asta, asta, asta!", "acum, acum, acum, acum!!", mai precis, trebuie sa te angajezi. Ca sa "faci asta, asta, asta, asta, asta!", "apoi, apoi, apoi, apoi!!". 
Punctul B, nu cunoaste puterea punctului C, cum de altfel, nu cunoaste nici puterea punctului A, de care vom vorbi in continuare. Punctul B, este constient de aptitudinile, de experienta, de formarea ta academica, de formarea sociala per ansamblu. Maine, vei spera sa fi angajat dar nu cunosti comisia/evaluarea/dispozitia angajatorului, te bazezi doar pe ceea ce cunosti la tine insuti (si te cunosti, nu?), mai sus mentionat.
Am o vaga impresie ca nu avem intrebari. Bun, fac monolog.

Punctul A, si anume, Inconstientul. Vorbim despre o entitate straina noua, dar totusi atat de familiara, familiara de atat de putine ori, mai precis in anumite momente/circumstante/ipostaze.
Sa spunem ca punctul C a reusit ca tu sa ASTAZI sa fii angajat, si desigur, abilitatile tale umane/banale/etc.. (adica prin punctul B). Punctul C, am spus mai sus ca se va folosi de angajator ca tu sa fii angajat. Ai fost angajat. Esti foarte fericit. In culmea fericirii. Felicitari.
Punctul B (REALITATEA) se schimba in functie de punctul C(UNIVERS). Pentru ca C modeleaza perceptia ta asupra realitatii si implicit asupra propriei tale persoane.
Nu esti fericit pentru ca te-ai ales cu 12 ore de munca si un salariu minim pe economie. Esti fericit ca acea autoritate a evaluat potentialul tau la o scala mult distincta si ti-a spus urmatoarele: "Esti fantastic! Din toti candidatii, pe tine te observ singurul cu talent si pasiune pentru domeniul ales, asa este, vei incepe de jos dar sunt convins si am incredere absoluta ca vei reusi sa perseverezi usor." 
Acesta este motivul pentru care Realitatea ta s-a schimbat brusc iar Constiinta inceteaza pentru moment a-ti spune: "Asta, asta, asta, asta!!", pentru ca acum, pentru putin timp, nu vei vedea o alta realitatea decat cea a a propriei tale persoane, fara nimic exterior.
Punctul se numeste A, Inconstient. Iar de multe ori in ipostaze asemanatoare de izbanda prin forte proprii avem senzatia ca totul capata o nuanta de speranta, de fericire si tindem sa o atribuim lumii. 

Iar acum eu te voi lumina, pe tine, iar nu lumea, realitatea externa careia i-ai atribuit meritele si ai crezut naiv ca te-a format si formeaza in continuare.

Punctul A este cel care te-a determinat sa ceri intotdeauna mai mult desi intotdeauna ai stiut ca nu ai avut nevoie, ai stiut, asa-i?

 Inconstient te-ai motivat sa pierzi, sa castigi, sa plangi, sa razi, desi esti convins perfect ca nu ai fi avut nevoie, nu ar fi trebuit: "sa, sa, sa, sa.. " ca poate totul ar fi fost mai usor. Dar tu ai mers la interviu din nevoie, nevoia pe care punctul B ti-o arata, realitatea de zi cu zi, chirie, intretinere, prietena, prieteni, familie, haine, carti, etc. 
Punctul A, este cel care a format in tine acel recipient de trairi pe care ai reusit "fantastic" sa le corelezi si raportezi, este cel care te-a facut sa primesti complimentul de "TALENT". 
Pentru ca Inconstientul/Sinele tau are grija sa iti ofere mai mult decat sclipiri de constiinta, are grija sa te ILUMINEZE, candva, cumva. poate MAINE.

de ce nu AZI? Pentru ca AZI, ai avut de invatat o alta lectie. Te-ai intrebat CARE?





-
Uneori ceea ce distingem a nu fi in puterea vointei noastre se atribuie unei alte entitati/persoane/forte, astfel ca ne vom gasi de multe ori spunandu-ne: "va fi bine..". Va fi bine cand vei obtine locul de munca. Va fi bine cand iti vei vedea parintii, va fi bine cand Presedintele Statului va demisiona. Tot ce tine de noi insine ramane ce simtim in urma acelui viitor bine, pentru ca inevitabil va fi un bine, candva, cumva. Tot ce trebuie sa invatam este cum sa intampinam acel bine si cum sa il intelegem, intelegere raportata catre noi insine. 


Univers. Realitate. Inconstient.

La rascruce..

ce inseamna sa fii la o rascruce?
drumuri printre drumuri, se despart, se intalnesc.. sau omul intalneste un drum printr-un alt drum.. catre acelasi.. drum..?