luni, 9 iulie 2012

"Unde dracu sa pleci?"

Iar de la capat.
Ce fac acum?
Ce o sa fac?
Teama.
Nesiguranta.
Dragoste.
Mister.
Maine...
Oare va fi bine?
Furie.
Cineva (tanar bavarez), sforaie, cu dit'mai geanta in brate.
   - Sa-l trezesc? Nea.. se va trezi singur unde va trebui, iar daca va ajunge prea departe, o va lua de la capat si se va intoarce.
   - M, damn, s-a trezit nebunul si a fugit mai repede din metrou, a iesit chiar cand se inchideau usile si se anunta urmatoare statie, Inconstientul lui se pare ca a vrut sa il trezeasca la timp. 

Exista o Ordine in Univers, sau cel putin un fel de, care se structureaza si dinamizeaza in fiecare moment, ca si cand avem o masina, ploaie constanta si un stergator ce stie singur sa se aprinda cand vede primele picaturi, le sterge, acesta este roul lui, menirea, protectoare, astfel incat masina sa poata ajunge unde trebuie, si o data cu masina si stergatorul mult prea curios...

Expresii, expresii ale voastre, oamenilor.
Timpul, Increderea, Spaima, Necunoscut, m, putin din fiecare... pai unde sa plecam?
Nu stim, masina pur si simplu merge, e in drum, se opreste, merge mai departe, intre statii, printre statii, din statii pleaca, in statii se intoarce, niciunde.. pana isi gaseste locul.... e o masina cu un nor deasupra si ploua constant. Vrea un loc calduros, in care sa nu ploua, in care ea si stergatorul sa isi gaseasca linistea, ca si piesele din masina sa nu mai fie nevoite a fi schimbate, inlocuite, reparate, chinuite.. si toate acele particele, fieratanii micute ce alcatuiesc simpatica masina.

Da, da, da, legatura cu expresiile, metroul, universul paralel. 
Fiecare din noi este calazuit de un aici-acum, o stare, un inconstient, un univers paralel, si un timp care trebuie sa fie la timp.

E masina, e vremea'nnegurata, sunt piesele ce aproape ruginesc, e stergatorul ce de cand se stie tot sterge, si e un loc la care trebuie sa ajunga, o statie.

Ca si amicul meu necunoscut/imaginar ce s-a trezit ca sa prinda un ultim metrou spre casa.. la linistea lui... patul lui...
Pentru ca oamenii au nevoie de spatiu, pentru ca fiecare din noi isi creaza un minim de confort sau tinde sa-l atinga macar, un spatiu, unde esti tu cu tine insuti, unde departe de tine vrei sa atingi "acel" spatiu galactic, cu tine si cu un fel ...de mine, adica impreuna.

si as a ps. ai observat ca am spus: Ai ajuns la statia la care Inconstientul tau a vrut? Adica puteai sa te opresti si poti in continuare, undeva te vei opri, dar te vei opri inconstient, incearca sa remember ca "esti pe calea cea buna" cand vei descoperi statia necunoscuta. 
doh', nu mai are farmec acum dar ma gandeam sa ma fac inteleasa.